Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

1η Συνάντηση Πράσινης Ενέργειας - Μια βραδιά στην Αμανή


ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΑΝΗ.

1H ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ  
«Τα ίχνη μας στο μέλλον»

Κρύβει τεράστιο δυναμικό η Αμανή. Σε όσους δεν είναι ήδη γνωστό είναι η περιοχή στο Αιγαίο, ίσως και στην Ελλάδα, με τη μεγαλύτερη κατ’ αντιστοιχία παραγωγή watt από αιολική ενέργεια ανά κάτοικο.
Το «πράσινο» τούτο χαρακτηριστικό έδωσε την αφορμή στην Κίνηση Εθελοντικής Προσφοράς για την Αμανή «19» να προτείνει τη διοργάνωση της 1ης Συνάντησης Πράσινης Ενέργειας, με στόχο να την καθιερώσει τα επόμενα χρόνια, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις μεγαλύτερης εκμετάλλευσης του αιολικού δυναμικού στην περιοχή μας και να της αποδώσει την ταυτότητα της πιο φιλικής προς το περιβάλλον γωνιάς του Αιγαίου.
Σε συνεργασία με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. καταβάλλεται φέτος η πρώτη προσπάθεια. Το Σάββατο 31 Ιουλίου το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας, παρουσία του προέδρου της ΔΕΗ, κ. Αρ. Ζερβού, θα συνεδριάσει συμβολικά στο Μελανειός, σε απόσταση αναπνοής από ένα από τα πρώτα αιολικά πάρκα της Εταιρείας στο Αιγαίο.

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Και το όνομα αυτής Νίκη – Ελπίδα

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΧΙΟΥ ΕλπίΖΩ

Η κοινωνική προσφορά του Συλλόγου Καρκινοπαθών Χίου ΕλπίΖΩ δεν περιορίζεται μόνο στις γνωστές εκδηλώσεις γύρω από τα θέματα ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, ενεργοποίησης του κοινού και περίθαλψης και ψυχαγωγίας των μελών του, αλλά επεκτείνεται και σε πολλές άλλες αποδοτικές και αποτελεσματικές δράσεις.
Την περασμένη Κυριακή, στην κορυφαία ίσως δράση της σύντομης ζωής του έως τώρα, ανέλαβε την πολύ μεγάλη τιμή να βαφτίσει το κοριτσάκι της οικογένειας της Λ. Σταγκούλη στην εκκλησιά της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καλλιμασιά, δίνοντάς του τα ονόματα Νίκη και Ελπίδα, αλλά και την ύψιστη ευθύνη να συμβάλει όσο μπορεί καλύτερα στην φυσιολογική εξέλιξη της ζωής της.

Στην Εθνική Παίδων ο Δημήτρης Κ. Αργυρούδης

Ο 15χρονος Δ. Αργυρούδης του ΒΑΟΛ στις αρχές του Αυγούστου πάει στον Κολινδρό της Θεσσαλονίκης, όχι όμως για διακοπές, αλλά για σκληρή δουλειά, αφού κλήθηκε να συμμετάσχει στο κάμπ της Εθνικής ομάδας των Παίδων, με την ελπίδα ότι θα πάει καλά και θα περάσει όλα τα τεστ που θα του δώσουν τη δυνατότητα να περάσει στην τελική επιλογή των αθλητών που θα φορέσουν τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος.
Αφορμή για την κλήση στάθηκαν οι εμφανίσεις του αθλητή του ΒΑΟΛ στο φετινό τουρνουά Χριστουγέννων και κυρίως η πάρα πολύ καλή του παρουσία στους αγώνες των Μικτών Ομάδων Ενώσεων και ΤΕ των νήσων Αιγαίου, που έγινε πριν από μερικούς μήνες στην Ικαρία. Στους αγώνες αυτούς, όπου ήταν παρών ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός, ο Δημήτρης αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, ενώ κατά γενική ομολογία ήταν ο ΜVP της ομάδας της ΤΕ Χίου, που κατέκτησε την πρώτη θέση στο τουρνουά.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Ο Μεγαλομάρτυς και ιαματικός Παντελεήμων (27 Ιουλίου)

Tον καιρό που τα μαύρα σύννεφα της ειδωλολατρείας σκέπαζαν απειλητικά όλη την οικουμένη, στα τέλη δηλαδή του τρίτου αιώνα μετά Χριστόν, γεννήθηκε στη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας ο Άγιος μεγαλομάρτυρας Παντελεήμων.

Την εποχή εκείνη αυτοκράτορας της Ρώμης ήταν ο φοβερός διώκτης των Χριστιανών, ο Μαξιμιανός. Ο πατέρας του λεγόταν Ευστόργιος και ήταν ειδωλολάτρης αξιωματούχος, μέλος της συγκλήτου. Η μητέρα του λεγόταν Ευβούλη και ήταν θερμή Χριστιανή. Το όνομα που έδωσαν στο παιδί τους ήταν Παντολέον. Ο Παντολέον ήταν πολύ έξυπνος, ευγενικός, επιμελής, ταπεινός και πράος, γεμάτος αρετή, παρ' όλο που ακόμη δεν είχε βαπτιστή Χριστιανός. Όταν μεγάλωσε, ο πατέρας του τον παρέδωσε σ' ένα φημισμένο γιατρό, τον Ευφρόσυνο, για να του διδάξει την ιατρική επιστήμη. Σε λίγο καιρό ο Παντολέον ξεπέρασε όλους τους συνομήλικους του στη μόρφωση και όλοι μιλούσαν με θαυμασμό για το χαρακτήρα του. Ο ίδιος ο αυτοκράτορας, μαθαίνοντας για την αρετή και την εξυπνάδα του, τον προόριζε για να γίνει γιατρός στο παλάτι, ο γιατρός των ανακτόρων.

Τον ίδιο καιρό ο γέροντας ιερέας της Νικομήδειας Ερμόλαος, φωτισμένος από το Άγιο Πνεύμα κάλεσε στο σπίτι που κρυβόταν τον Παντολέοντα για να τον γνωρίσει. Αφού συνομίλησαν για πολλή ώρα, ο Ερμόλαος κατενθουσιάστηκε από τις αρετές που κοσμούσαν τον νέο και αποφάσισε να του γνωρίσει την πίστη στο Χριστό. Έτσι αναπτύχθηκε ανάμεσα τους μια άριστη πνευματική σχέση. Ο Παντολέον επισκεπτόταν καθημερινά τον Άγιο Ερμόλαο και απολάμβανε τους Χριστιανικούς του λόγους. Στερεωνόταν έτσι σιγά σιγά στην αληθινή πίστη.

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Παρουσίαση δράσης Τράπεζας Αίματος ενορίας Καλλιμασιάς

Την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010 και από τις 19.00 ως τις 22.00 πραγματοποιήθηκε ανοικτή συζήτηση με τις εθελοντικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χίου. 

Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν εκπρόσωποι από τους φορείς:

Εθελοντές Δασοπυροσβέστες Ομηρούπολης και Ιωνίας, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, ΕΛΙΞ, Φίλοι του Πεζού, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Σύλλογος Οικολογίας και Περιβάλλοντος, Εθελοντική Ομάδα Αιμοδοσίας Καλλιμασιάς, Κίνηση Εθελοντικής Προσφοράς για την ΑΜΑΝΗ «19», Ένωση Καταναλωτών Χίου, Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου, Δράση για το Κάστρο της Χίου, Σύλλογος Καρκινοπαθών Χίου «ΕΛΠΙΖΩ», Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών, Εθελοντές Πυροσβέστες 

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Φωτογραφικό υλικό από το "Μαμά… λντίνιο" στην Καλλιμασιά



Το ιστολόγιό μας πιστό στις υποσχέσεις του δημοσιεύει σήμερα εκτενές φωτογραφικό υλικό από τον αγώνα ανάμεσα σε μαμάδες και παιδιά που έγινε την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010 στο στάδιο της ΕΠΣ Χίου στην Καλλιμασιάς .


Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ Η πολύαθλος και ένδοξος παρθενομάρτυς της Χίου

Ανάμεσα στους πολυάριθμους Αγίους, που κοσμούν το τοπικό αγιολόγιο και τη μακρόχρονη εκκλησιαστική ιστορία του μυροβόλου νησιού της Χίου είναι και η Αγία παρθενομάρτυς Μαρκέλλα, που αποτελεί το ευλαβικό καύχημα των απανταχού της Γης Χίων και τον πολύτιμο πνευματικό θησαυρό για χιλιάδες προσκυνητές, που συρ ρέουν στον τόπο του μαρτυρίου της για να αποδώσουν τον οφειλόμενο σεβασμό στο μεγαλείο και τον ηρωισμό της, αλλά και για να ζητήσουν τη θαυματουργική της χά ρη για την επίλυση σωματικών και ψυχικών ασθενειών.

Η Αγία Μαρκέλλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βολισσό, στο ιστορικό αυτό κεφαλοχώρι της βορειοδυτικής Χίου. Για τον χρόνο της γέννησης, της ζωής και του μαρτυρίου της Αγίας υπάρχει σύγχυση και ασάφεια μεταξύ των βιογράφων. Σύμφωνα με τον βιογράφο της, Όσιο Νικηφόρο τον Χίο, η Αγία Μαρκέλλα έζησε και ήκμασε περί το 1500. Ο πατέρας της ήταν ειδωλολάτρης και η χριστιανή μητέρα της απεβίωσε σε νεαρά ηλικία. Η Μαρκέλλα δια κρίθηκε από νωρίς για τη βαθιά της πίστη και αγάπη στον Χριστό, την καλοσύνη και αγνότητά της, τη σεμνότητα και την ευγένεια της ψυχής της. Προικισμένη με θεϊκή σοφία και αμέτρητα ψυχικά χαρίσματα επικοινωνούσε αδιάκοπα με τον Θεό. Αυτόν τον "επίγειο άγγελο" φθόνησε ο εωσφόρος και θέλησε να την πολεμήσει με κάθε μέσο.



Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Κατασκηνωτικό πενθήμερο ναυτοπροσκόπων στον Άγιο Αιμιλιανό

Την Πέμπτη 15 Ιουλίου 3 "αγέλες" ναυτοπροσκόπων (Τρίτων, Αιγαίας και Πάνος) μαζί με τους συνοδούς τους έπλευσαν με τρία σκάφη στον κολπίσκο του Αγίου Αιμιλιανού και κατασκήνωσαν στον ευρύχωρο περίβολο της εκκλησίας του Αγίου Αιμιλιανού. Ο Τρίτων και ο Πάνος από τους ναυτοπροσκόπους της Χίου και ο Αιγαίας από τους ναυτοπροσκόπους Βροντάδου.

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Εσπερινός στο ερειπωμένο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στην Καλλιμασιά

Στις 7.30 το απόγευμα της Παρασκευής 16 Ιουλίου τελέστηκε ο Εσπερινός της εορτής της Αγίας μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στο ομώνυμο ερειπωμένο εκκλησάκι στην Καλλιμασιά. 

Επιστροφή των εκδρομέων από Τουρκία

Άγιος Γεώργιος Χιοπολίτης (Αϊβαλί)
Το απόγευμα της Πέμπτης 15 Ιουλίου 2010 επέστρεψαν ατμοπλοϊκώς από Τσεμέ οι εκδρομείς που συμμετείχαν στην 4ήμερη εκδρομή του Συνδέσμου Κληρικών Χίου στην Τουρκία.

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΚΗΡΥΚΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΤΤΑ Ένας τρίχρονος αθλητής της πίστεως και η καλλιμάρτυς του Χριστού θαρραλέα μητέρα του

Μέσα στην πνευματική πανδαισία του αγιολογίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας διακρίθηκαν πολυάριθμες μορφές μαρτύρων, που προέρχονται από όλες τις κοινωνικές τάξεις και ηλικίες και θυσιάστηκαν για την αγάπη του Χριστού. Ανάμεσα σ’ αυτές ξεχωριστή θέση κατέχει μία θαρραλέα μητέρα με το τρίχρονο παιδί της. Ο λόγος για τους τιμώμενους στις 15 Ιουλίου Αγίους ενδόξους και αθλοφόρους μάρτυρες Κήρυκο και Ιουλίττα, που πρόσφεραν το αγνό και πολύτιμο αίμα τους για τον Ιησού Χριστό και τη σωτηριώδη διδασκαλία Του. 

Οι καλλίνικοι μάρτυρες και γενναίοι αθλητές της πίστεως, Κήρυκος και Ιουλίττα, έζησαν τον 4ο μ. Χ. αιώνα στο Ικόνιο της Μ. Ασίας. Η ένδοξη καλλιμάρτυς του Χριστού Ιουλίττα ήταν γόνος ευγενούς οικογένειας και οι γονείς της διακρίνονταν για την ευσέβεια και τις πολλές αρετές τους. Γι’ αυτό και γαλουχήθηκε με τα νάματα της χριστιανικής πίστεως και διακρίθηκε για το ήθος, τη σεμνότητα και το αγωνιστικό της φρόνημα. Όταν η Ιουλίττα ενηλικιώθηκε, ήλθε εις γάμου κοινωνία με τις ευλογίες της Εκκλησίας και τις ευχές των ευσεβών και ενάρετων γονέων της. Μετά τον γάμο απόκτησε ένα χαριτωμένο αγόρι, τον Κήρυκο, και έτσι η ευτυχία της ολοκληρώθηκε.

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Μικτή Χίου - Εθνική Παλαιμάχων: 50 - 94

Η Χίος αγκάλιασε με πολλή ζεστασιά τους παίκτες που απαρτίζουν την Εθνική Παλαιμάχων, η οποία συνεχίζει την περιοδεία της σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, αλλά και εκείνοι ανταπέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο. Με την απλότητα και την προσωπικότητά τους έκλεψαν την παράσταση, όχι μόνο μέσα στις τέσσερις γραμμές του κλειστού γηπέδου Χίου, αλλά και κάθε φορά που έρχονταν σε επαφή με τους κατοίκους του νησιού. 

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

Ολοκαίνουρια παιδική χαρά στον "Πύργο" της Καλλιμασιάς

Ο φωτογραφικός φακός του ιστολογίου μας κατέγραψε την υπό κατασκευήν παιδική χαρά στον "Πύργο" της Καλλιμασιάς.

Και τώρα τα μηχανογραφικά

Οι απόφοιτοι των Γενικών Λυκείων και των ΕΠΑΛ (Ομάδα Β΄) σχολικού έτους 2009-2010 οι οποίοι είναι υποψήφιοι για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και απόφοιτοι οι οποίοι απέκτησαν βεβαίωση πρόσβασης τα έτη 2008 και 2009, καλούνται να καταθέσουν το μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις τους στην αρμόδια επιτροπή, στο 2ο Γενικό Λύκειο Χίου από σήμερα έως και τις 20 / 7 / 2010 και από 08.30 έως 13.30.

Α) Προσέλευση κατά σχολείο:

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων συνιστάται να προσέρχονται σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Κωνσταντίνος Κουνάκης (ΓΕΛ Καλλιμασιάς) Ο πρώτος των πρώτων

Γράφει σήμερα η εφημερίδα Η ΑΛΗΘΕΙΑ:



Ο Κώστας Κουνάκης είναι ο πρώτος των πρώτων, αν και, όπως λέει, δεν το περίμενε. 
Ο τελειόφοιτος του ΓΕΛ Καλλιμασιάς έρχεται να καταρρίψει την αρνητική εικόνα για το σχολείο και τη γνώμη όσων το απαξιώνουν, υποστηρίζοντας ότι «οι καθηγητές φέτος έκαναν εξαιρετική δουλειά».
«Το ότι θα πήγαινα τόσο ψηλά δεν ήταν στόχος μου αρχικά. Για να φτάσω σ’αυτό το σημείο χρειάστηκε δουλειά, διάβασμα, ενώ με βοήθησαν πάρα πολύ οι καθηγητές μου ειδικά στο σχολείο», υποστήριξε υπεραμυνόμενος της άποψης ότι, αν σταματήσουμε να βλέπουμε το σχολείο ως κάτι ασήμαντο και αφήσουμε τους καθηγητές να κάνουν τη δουλειά τους, μπορεί να υπάρχει θετικό αποτέλεσμα.
Μπορεί ο Κώστας να μη στόχευε να φτάσει τόσο κοντά στο 20, ήξερε όμως από την αρχή ότι η έρευνα στη Βιολογία και τη Χημεία ήταν το αντικείμενο πάνω στο οποίο ήθελε να συνεχίσει τις σπουδές του, γι’αυτό και η επιθυμία του είναι εκείνη που θα μετρήσει περισσότερο από την επαγγελματική αποκατάσταση στις τελικές επιλογές που θα κάνει συμπληρώνοντας το μηχανογραφικό.

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Συμμετοχή και διάκριση της ενοριακής ομάδας σκάκι σε τουρνουά

Ο Νομαρχιακός Αθλητικός Οργανισμός Χίου σε συνεργασία με άλλους φορείς διοργάνωσε τουρνουά σκάκι στον Κήπο της Χίου στις 25 Ιουνίου 2010 συμμετέχοντας στην "Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών".

Στη διοργάνωση συμμετείχε και η ομάδα σκάκι της ενορίας της Καλλιμασιάς με 14 σκακιστές.
Συμμετείχαν επίσης οι  αντίστοιχες ομάδες του "Φάρου" Βαρβασίου, του 8ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

Η ομάδα της ενορίας μας πήρε τη διάκριση σε αυτό το τουρνουά κατακτώντας το έπαθλο, μια ειδική πλακέτα για το νικητή, ένα βιβλίο "Η θρυλική ολυμπιάδα του Σπύρου Λούη" και ένα DVD με αθλητικό περιεχόμενο.

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας, πρώτα απ' όλα για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση, που έγινε ως εκδήλωση κατά την Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, προβάλλοντας ένα άθλημα σκέψης και πνεύματος ενάντια σε μια από τις πιο μεγάλες πληγές του σύγχρονου κόσμου. 

Ο Όμηρος θα προχωρήσει με τους δικούς του παίχτες

Γράφει σήμερα στην "πάσα" η εφημερίδα "ΠΟΛΙΤΗΣ":

Έλλειψη χρημάτων... στάση εμπορίου

Ο ΟΜΗΡΟΣ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΕΣ

Αν πιστέψουμε τον πρόεδρο του Όμηρου, Ι. Στεφανίδη, η οικονομική κρίση προκαλεί και στάση μεταγραφών στην ομάδα της Καλλιμασιάς. «Δεν θα μπούμε στη διαδικασία του πλειστηριασμού. Όπου έχουμε απευθυνθεί, ζητάνε πολλά χρήματα για τα χιώτικα δεδομένα και εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να ενισχύσουμε αυτή την κακή τακτική. Θα παραμείνουμε στο καλό έμψυχο δυναμικό που έχουμε», υποστηρίζει, αλλά είναι σίγουρο ότι κάποιες μεταγραφές θα γίνουν. 
Προς το παρόν, από την ομάδα αποχώρησε ο Αγγελάκης, που είχε αποκτηθεί με υποσχετική ενός χρόνου απο το Πιτυός. Ακόμη επέστρεψαν από την Ελάτα, που είχαν παραχωρηθεί ως δανικοί για ένα χρόνο, οι Κρουσουλούδης, Γκαλιμανάς, Ψαρούδης και Βενέτης. 

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Αύριο τα αποτελέσματα των πανελλαδικών

Την Τρίτη το μεσημέρι αναμένεται να αναρτηθούν στα λύκεια όλης της χώρας τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Αμέσως μετά θα αρχίσει η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων για τη εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν το μηχανογραφικό τους δελτίο από την Τετάρτη 7 Ιουλίου μέχρι και την Τρίτη 20 Ιουλίου. Εν τω μεταξύ, χωρίς σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρυσι είναι οι βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων.

Στη δημοσιότητα τα στατιστικά των βαθμολογιών

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των υποψηφίων για τις σχολές και τα τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που συμμετείχαν στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Καλό μήνα!

1 Ιουλίου 2010. Ο δεύτερος μήνας του καλοκαιριού.... Ενός καλοκαιριού με καιρικές εκπλήξεις, μέχρι στιγμής τουλάχιστον! 

Ο Ιούλιος ή Ιούλης είναι ο έβδομος μήνας του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο και έχει 31 ημέρες.

Καλό μήνα και χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν σήμερα και τιμούν τη μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των Ρωμαίων.

ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ

Ταχυδρομική Διεύθυνση
Καλλιμασιά, 821 00 ΧΙΟΣ
Τηλέφωνα
2271051324
Φαξ
2271051324

Ιστολόγια (Blogs)
kallimasia.blogspot.com
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
kallimasiachios@yahoo.gr
panagiakallim@in.gr

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

1/1/2023 - 31/12/2025

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος

Παντελής Ν. Νεαμονίτης, Αντιπρόεδρος

Αιμιλιανός Κ. Ευαγγελινός, Γραμματέας

Γεώργιος Αρ. Γιαννούμης, Ταμίας

Κωνσταντίνος Δ. Γιαλούσης, Μέλος

ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Διοικούσα Επιτροπή (Η θητεία λήγει στις 31/12/2025)

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος
Ελένη Φραντζέσκου, Ταμίας
Πλουμή Ευαγγελινού, Γραμματέας
Κωνσταντίνος Γιαλούσης, Μέλος
Διαμάντω Παντελούκα, Μέλος
Παρασκευή Ακρατοπούλου, Μέλος
Ευθυμία Κουκούλη, Μέλος

Το Ε.Φ.Τ., που συστάθηκε την 1η – 11-1994, συνεχίζει, με τη βοήθεια του Θεού, την προσπάθεια για συστηματικότερη οργάνωση του φιλανθρωπικού και ευρύτερα κοινωνικού έργου της τοπικής μας εκκλησίας και θεωρεί προς την κατεύθυνση αυτή αυτονόητη τη συνεργασία με όλους τους φορείς.

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ υπ' αριθ. 105/1998 της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος
Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος
Νικόλαος Ι. Ανδρεάδης, Ταμίας
Γεώργιος Αρ. Γιαννούμης, Γραμματέας
Παντελής Ν. Νεαμονίτης, Μέλος
Κωνσταντίνος Γ. Σταμούλης, Μέλος

Θητεία: 1/1/2023 - 31/12/2025

ΙΔΡΥΜΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΧΙΟΥ "ΑΓΙΟΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ"

Έναρξη: 11/5/2000 (Φ.Ε.Κ. Β΄ 625/11-5-2000)
Διοικητικό Συμβούλιο (1/1/2023 - 31/12/2025)


Πρόεδρος: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος
Αντιπρόεδρος: Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου
Γραμματέας: Λεμονιά Ανδρεάδου
Ταμίας: Αιμιλιανός Ευαγγελινός
Μέλη: Γεώργιος Γιαννούμης, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Κωνσταντίνος Αχ. Συράκης

Πρώτος Πρόεδρος του Ιδρύματος:
Ο αοίδιμος Μητροπολίτης Χίου κυρός Διονύσιος (2001-2011)

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΚΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ

Απόφασις 3502/31.12.2013 Μητροπολιτικού Συμβουλίου Ιεράς Μητροπόλεως Χίου.
Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου
(Αρμοδιότητες Ηγουμενοσυμβουλίου)

Εκκλησιαστική Επιτροπή Ιεράς Μονής (περιόδου 1.1.2023 - 31.12.2025)

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος
Θεοδώρα Μαυράκη, Αντιπρόεδρος
Διονύσιος Μελαχροινούδης, Ταμίας
Ευθυμία Κουκούλη, Γραμματέας
Διαμάντω Παντελούκα, Μέλος
Κωνσταντίνος Γκαραγκούνης, Μέλος
Ιωάννης Κουτσογιάννης, Μέλος

Καλλιμασιά χωριό μου.

Αεροπόρος Κώστας Περρίκος

Αεροπόρος Κώστας Περρίκος
«Άξιος της Πατρίδος»

Πνευματική Παραγωγή

Αγιωργούσης Μάξιμοςητροπολίτης Πιτσμπούργου)
Βούκουνας Κωνσταντίνος Στ.
Καρατζάς Κωνσταντίνος Γ.
Κοκκινάκης Δημήτριος Ι.
Κολλιάρος Ιωάννης Τ.
Κρεατσάς Γεώργιος Κ.
Κρουσουλούδης Νικόλαος Σ.
Μελαχροινούδης Δημήτριος Δ.
Περίκος Ιωάννης Ισ.
Συράκη Ελένη Γ.

Περίκος Ιωάννης

Καλλιμασιώτες στον αθλητισμό

Γριμπαμπής Ματθαίος, Γριμπαμπής Παντελής
Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες 2007

Κοκκώδης Γιάννης (κολύμβηση)
Ένας Καλλιμασιώτης ρέκορμαν
16/08/2004 6ος ο Kοκκώδης στους Oλυμπιακούς
Association of Hellenic Olympic Winners - Κοκκώδης Γιάννης
Γιάννης Κοκκώδης - Βικιπαίδεια
Sport.gr
"Αντίο" με πρωτιά για τον Γιάννη Κοκκώδη
"Αντίο" με πρωτιά για τον Κοκκώδη sport.gr

Μάντικας Παντελεήμων (στίβος)
Χρυσός ο Μάντικας στην Άνδρο στα 1000 παμπαίδων!
Παντελεήμων Μάντικας του Παντελή
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου
Χιώτικες Διακρίσεις στο στίβο
Ένας νεαρός Καλλιμασιώτης που διαπρέπει στον αθλητισμό.
Αποτελέσματα Ανωμάλου Δρόμου Γυμνασίων-Λυκείων 2008

Μελαχροινούδης Παντελής (στίβος)
Sport.gr
Ο επιστήμονας του... 45’’.15 στο Πεκίνο!
Βραβεύσεις αθλητών από το ΝΑΟΧ, Σα 11/3/2006
1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑ 400 Μ. ΑΝΔΡΩΝ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΥΔΗΣ Στα χνάρια Μάντικα και Σύλλα; 22/02/2006

Μαστοράκη Κατερίνα
Βόλεϊ Γυναικών, Ρόστερ
Ονόματα βραβευθέντων αθλητών & ομάδων από το ΝΑΟΧ Κυ 12/3/2006

Γεροντιδάκης Γιώργος


19 Μετάλλια για τους Ίωνες στους Αιγαιοπελαγίτικους στίβου στην Καλλονή. 2 μετάλλια για τον Γιώργο Γεροντιδάκη


Σημείωση: Αν διαπιστώσετε οποιαδήποτε παράλειψη, επικοινωνήστε μαζί μας με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
kallimasiachios@yahoo.gr