Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

29 Δεκεμβρίου 2013 - Κυριακή μετά τήν Χριστοῦ Γέννησιν

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Ἀριθμός 47
Κυριακή μετά τήν Χριστοῦ Γέννησιν
29 Δεκεμβρίου 2013
(Γαλ. α΄ 11 - 19)

Ἡ σημερινή Κυριακή στήν γλῶσσα τῆς Ἐκκλησίας μας, ἀγαπητοί μου ἀδελφοί, λέγεται «Κυριακή μετά τήν Χριστοῦ γέννησιν». Τήν ὀνομασία αὐτή δέν πρέπει νά τήν δοῦμε μόνο σάν ἕνα χρονικό προσδιορισμό, ἀλλά νά κατανοήσουμε ὅτι ἐκφράζει ἕνα τρόπο ζωῆς τόν ὁποῖον καλούμεθα νά ζήσουμε.

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.

Πατριαρχικὴ Ἀπόδειξις ἐπί τοῖς Χριστουγέννοις (2013).

Ἀριθμ. Πρωτ. 1109

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ
ΕΠΙ ΤΟΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΟΙΣ

+ Β Α Ρ Θ Ο Λ Ο Μ Α Ι Ο Σ
ΕΛΕῼ ΘΕΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ,
ΝΕΑΣ ΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

ΠΑΝΤΙ Τῼ ΠΛΗΡΩΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

«Οἰκογένεια καί κοινωνία σέ κρίση σήμερα»

Αριθμ Πρωτ. 5225
Διεκπ. 2370 
Αθήνα 12 Δεκεμβρίου 2013

Εγκύκλιος 2945

Τέκνα ἐν Κυρίω ἀγαπητά,

Ἡ Ἱερά Σύνοδος τῆς Ἱεραρχίας συνῆλθε τόν παρελθόντα Ὀκτώβριο ἐν μέσῳ καί πάλι ποικίλων κοινωνικῶν καί οἰκονομικῶν προβλημάτων, σέ μία καμπή κρίσιμων ἀνακατατάξεων.

22 Δεκεμβρίου 2013 - Κυριακή πρό τῆς Χριστοῦ Γεννήσεως

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Ἀριθμός 46
Κυριακή πρό τῆς Χριστοῦ Γεννήσεως
22 Δεκεμβρίου 2013
(Ἑβρ. ι α΄ 9 -10, 32-40)

Εὑρισκόμεθα πλέον στό κατώφλι τῆς μεγάλης Ἑορτῆς τῶν Χριστουγέννων, ἀγαπητοί μου ἀδελφοί, «τῆς μητροπόλεως τῶν ἑορτῶν» ὅπως τήν ὀνομάζει ὁ ἱερός Χρυσόστομος. Γιά μιά ἀκόμη φορά μέσα στά πλαίσια τῆς λειτουργικῆς ζωῆς θά ζήσουμε καί πάλι τό μεγάλο θαῦμα. Ὁ Θεός θά κλίνει τούς οὐρανούς καί θά κατεβεῖ στή γῆ. Γιά μιά ἀκόμη φορά στή Θεία Λειτουργία τῶν Χριστουγέννων, ἀλλά καί σέ κάθε Θεία Λειτουργία, θά προσλάβει τήν ἀνθρώπινη φύση, στά εἴδη τοῦ ἄρτου καί τοῦ οἴνου, καί μέ τό Πνεῦμα τό Ἅγιο θά τήν κάνει Σῶμα καί Αἷμα Χριστοῦ.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Στην Καλλιμασιά το προεδρείο της παιδικής Helmepa ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΣΟΦΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΑΤΗ

Στο Δημοτικό Σχολείο Καλλιμασιάς και συγκεκριμένα στη Σοφία Εκατομμάτη πέρασε το προεδρείο της Παιδικής Helmepa, μετά το 20o συμβούλιο αντιπροσώπων της οργάνωσης το οποίο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Metropolitan.

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Η εκδήλωση-έκθεση «Μικρό Οδοιπορικό στα καμπαναριά της Χίου» του Συλλόγου Πυργούσων Αττικής

Πλήθος κόσμου τίμησε την εκδήλωση-έκθεση «Μικρό Οδοιπορικό στα καμπαναριά της Χίου» του Συλλόγου Πυργούσων Αττικής στο Παλατάκι Χαϊδαρίου το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου. Η αίθουσα αποδείχτηκε μικρή για τη συγκεκριμένη εκδήλωση που γέμισε ασφυκτικά. Η εκδήλωση άρχισε με το χτύπημα του σήμαντρου από τη γερόντισσα Νεκταρία και στη συνέχεια η Πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, μεταξύ άλλων είπε:

ΤΟ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ

(ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟΥ )

Όλα προμήνυαν μια λαμπρή εκδήλωση για να τιμηθούν οι ευεργέτες και οι δωρητές του Δρομοκαΐτειου Ψ.Ν.Α , το οποίο μετρά ζωή άνω των 126 ετών. Η διοίκηση, είχε φροντίσει μέσω προσκλήσεων αλλά και μέσω τηλεφώνου να κάνει όσο το δυνατόν γνωστή την εκδήλωση στο ευρύ κοινό της υπεράριθμης Χιακής παροικίας της Αττικής. Πέραν αυτών, στην πετυχημένη εκδήλωση των Πυργούσων στο Παλατάκι Χαϊδάριου, η ακούραστη πρόεδρος του συλλόγου «ΠΥΡΓΙ», κ. Μαρία Μπρη – Παπαμακάριου, είχε υπενθυμίσει το γεγονός σε όσους τους τιμούσαν με την παρουσία τους . Ο καλός καιρός της χθεσινής ημέρας, συνηγορούσε σαν καλός οιωνός. 

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Ημέρα μνήμης ήρωα Κώστα Περρίκου - Αθήνα 8/2/2009


Κυριακή 8/2/2009 Γωνία Γλάδστωνος και Πατησίων: Τρισάγιο στη μνήμη του ήρωα Κώστα Περρίκου, κατάθεση στεφάνων. Ξενοδοχείο Τιτάνια: Προβολή και ομιλίες προς τιμήν του οραματιστή της Ενωμένης Ευρώπης.

Ο ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Ο δι’ αποκεφαλισμού τελειωθείς σοφός και μαρτυρικός ιεράρχης του Ιλλυρικού

Μέσα στη σεπτή και ευλογημένη χορεία των λαοφιλών αγίων της Ορθοδόξου Εκκλησίας εξέχουσα θέση κατέχει ο ένδοξος ιερομάρτυς του Χριστού Άγιος Ελευθέριος, ο οποίος αναδείχθηκε πνευματικός καθοδηγητής και φιλόστοργος ποιμενάρχης της επαρχίας του Ιλλυρικού, αγλάισμα αρχιερέων και εγκαλλώπισμα μαρτύρων, αλλά και πρεσβευτής στον Κύριο για τη σωτηρία των ψυχών όλων των χριστιανών.

15 Δεκεμβρίου 2013 - Κυριακή τῶν Προπατόρων - Ἁγίου Ἐλευθερίου

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Ἀριθμός 45
Κυριακή τῶν Προπατόρων - Ἁγίου Ἐλευθερίου
15 Δεκεμβρίου 2013
(Β΄Τιμ. α΄ 8 -18)

Τό ἀποστολικό ἀνάγνωσμα τῆς σημερινῆς Κυριακῆς, ἀγαπητοί μου ἀδελφοί, εἶναι ἀφιερωμένο στό σεπτό πρόσωπο τοῦ Ἁγίου Ἱερομάρτυρος Ἐλευθερίου, τοῦ ὁποίου τήν ἱερά μνήμη ἐπιτελεῖ σήμερα ἡ Ἐκκλησία μας.

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Δωρεάν διανομή τροφίμων, έτους 2013

Ενημερώνουμε τους δημότες μας ότι σήμερα ξεκίνησε σήμερα η δωρεάν διανομή τροφίμων, έτους 2013, σε δικαιούχους, που είχαν υποβάλλει σχετική αίτηση.

Το εν λόγω πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης υλοποιείται, μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και για κάθε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Δ/νση Πρόνοιας του Δήμου Χίου στα τηλέφωνα: 22713-50051-56

Το τσάι της Προόδου στο ξενοδοχείο Χανδρής

Ένα ευχάριστο απόγευμα πέρασαν την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013,  όσοι παρευρέθηκαν στο τσάι που οργάνωσε η Πρόοδος στο ξενοδοχείο Χανδρής, που καθιερώθηκε να γίνεται κάθε χρόνο στις αρχές Δεκέμβρη.

ΔΩΡΕΑΝ Εκπαιδευτικά Προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ (και σε pdf)

Το Έργο «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠ7» απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και προσφέρει:

ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΙΟΥ (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης δια του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θέτει σε λειτουργία σε όλους τους νομούς της χώρας Σχολές Γονέων. Στο πλαίσιο των Σχολών Γονέων, αναπτύσσονται 5 εκπαιδευτικά προγράμματα. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Εκκλησιές μικρά διαμάντια αγάπης και ομορφιάς

Ο Άγιος Φανούριος στη λίμνη Δόξα
Εκκλησιές παντού, διάσπαρτες. Μικρά διαμάντια αγάπης και ομορφιάς.

Οδοιπορικό στα Καμπαναριά της Μυροβόλου Χίου

Πρόσκληση σε προεόρτια Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση


Η Αθηνά Θλιβίτου για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου να τιμήσει τον Κώστα Περρίκο.

Μετά τα δημοσιεύματα στον τύπο, σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χίου, να τιμήσει τον ΚΩΣΤΑ ΠΕΡΡΙΚΟ, ως εισηγήτρια του θέματος, αλλά και ως Καλλιμασιώτισσα, αισθάνομαι την ανάγκη να διευκρινίσω τα εξής: 

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Μιλήτενε χιώτικα;

Μιλήτενε χιώτικα;

Tρεις πραματευτάδες Xιώτες, παρουσιαστήκανε στον Όθωνα το βασιλέα. Aφού είπανε το ’να και τ’ άλλο…, ο βασιλέας που μόνη γλώσσα του είχε να μιλεί τις ελληνικούρες, που είχε πρωτομάθει από το Φίλιππο Iωάννου, γυρίζει στον έναν από τους τρεις Xιώτες… και ρωτάει:

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Ν.Α.Τ.: Προϋπόθεση χορήγησης του ΕΚΑΣ, από 1-1-2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                         Πειραιάς 03/12/2013
ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΠΟΜΑΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ                                                             Αρ. Πρωτ 123101
ΓΡ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 1,
Τηλέφωνα : 210-4149252
ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

ΘΕΜΑ: Προϋπόθεση χορήγησης του Ε Κ Α Σ, από 01 Ιανουαρίου 2014

8 Δεκεμβρίου 2013 - Κυριακή ΚΔ΄ Ἐπιστολῶν

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Ἀριθμός 44
Κυριακή ΚΔ΄ Ἐπιστολῶν 
8 Δεκεμβρίου 2013
(Ἐφεσ. β΄ 14 -22)

«Χριστός ἐστιν ἡ εἰρήνη ἡμῶν, ὁ ποιήσας τά ἀμφότερα ἕν καί τό μεσότοιχον τοῦ φραγμοῦ λύσας»

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Νέο βιβλίο από την Ελένη Συράκη "Θυμήσου να ζήσεις"

ΕΛΕΝΗ ΣΥΡΑΚΗ:

"Πολλοί με ρωτούσαν καιρό τώρα πότε θα εκδοθεί το επόμενο βιβλίο μου. Απαντούσα πως δεν ήξερα γιατί η συγκυρία είναι δύσκολη και οι καιροί ρευστοί. Τώρα που το κρατώ στα χέρια μου, θέλω να μοιραστώ μαζί σας τη χαρά μου και να ευχαριστήσω την Ισμήνη, των εκδόσεων "ΕΞΗ" που πίστεψε σε μένα. Και αυτό το βιβλίο αναφέρεται στη Χίο, όπως και το επόμενο που τώρα δουλεύω. Στη Χίο της άρχουσας τάξης, της αριστοκρατίας. των "Σημαντικών". Δεν το κάνω από σωβινισμό, η θέση της Χίου στην καρδιά μου είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη, αλλά η κοινωνία της Χίου είχε μια ιδιαίτερη διαστρωμάτωση που δε συναντούμε αλλού στην Ελλάδα. Πιθανόν στα Επτάνησα, αλλά με πολλές διαφοροποιήσεις. Αιτία το μαστίχι και οι Γενουάτες που κατείχαν τη Χίο για 220 χρόνια. Από το 1346 έως το 1566. Αυτά όμως στο επόμενο βιβλίο. προς το παρόν ...ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ!"

H ΦΕΤΙΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝTΙΣΜΟΥ Νέοι του κόσμου – ενεργοί πολίτες

Στις 5 Δεκεμβρίου γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.
Η φετινή παγκόσμια ημέρα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη της συμμετοχής των νέων στον εθελοντισμό και ειδικότερα σε δράσεις που στόχο έχουν την παγκόσμια ειρήνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη των κοινωνιών.
Όπως αναφέρει το μήνυμα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, «την 5η Δεκεμβρίου 2013 γιορτάζουμε σε όλον τον κόσμο για εκείνους τους νέους που δρουν ως καταλύτες για την εξέλιξη των κοινωνιών τους», αναγνωρίζοντας την αξία του εθελοντισμού σε όλες τις πτυχές του, όπως και τη σημασία της αφοσίωσης των εκατοντάδων εκατομμυρίων εθελοντών παγκοσμίως στον ιδιαίτερο ρόλο που υπηρετούν, με κοινό στόχο να βελτιώσουν τον κόσμο.

Ομιλία για τους κομήτες, και παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Βούκουνα (βίντεο)


Ο κίνδυνος να μείνει το Νοσοκομείο με τους μισούς οδηγούς ασθενοφόρων...

Κείμενο για την εκδήλωση του Πολυτεχνείου από το Λύκειο Καλλιμασιάς


Στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Καλλιμασιάς πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση μνήμης για το Πολυτεχνείο, που διοργανώθηκε από τους μαθητές της Γ Λυκείου, όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο.

Μνημεία της Φύσης

Αποστέλλεται σχετικό ψήφισμα Διεθνούς Συνεδρίου με τη συμπλήρωση ότι εκτός 1) των επιστολών υπηρεσίας Αγροτικής Ανάπτυξης Χίου της Περιφερειακής Ενότητας Χίου 2) της ξενάγησης μετά από αίτημά του του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Κράκαρη, και 3) την τοποθέτηση ενδεικτικών πινακίδων από το Δήμο Χίου,με άμεσα και πολύ εμφανή θετικά αποτελέσματα προσέλευσης επισκεπτών - όσο και για την προστασία τους -ελιάς Liverani και πρίνου Κυδιάντας
ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ δεν έχει γίνει από τους εμπλεκομένους φορείς τόσο για την έναρξη της διαδικασίας κήρυξης ως Μνημείων της Φύσης.

ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ

Ταχυδρομική Διεύθυνση
Καλλιμασιά, 821 00 ΧΙΟΣ
Τηλέφωνα
2271051324
Φαξ
2271051324

Ιστολόγια (Blogs)
kallimasia.blogspot.com
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
kallimasiachios@yahoo.gr
panagiakallim@in.gr

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

1/1/2023 - 31/12/2025

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος

Παντελής Ν. Νεαμονίτης, Αντιπρόεδρος

Αιμιλιανός Κ. Ευαγγελινός, Γραμματέας

Γεώργιος Αρ. Γιαννούμης, Ταμίας

Κωνσταντίνος Δ. Γιαλούσης, Μέλος

ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Διοικούσα Επιτροπή (Η θητεία λήγει στις 31/12/2025)

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος
Ελένη Φραντζέσκου, Ταμίας
Πλουμή Ευαγγελινού, Γραμματέας
Κωνσταντίνος Γιαλούσης, Μέλος
Διαμάντω Παντελούκα, Μέλος
Παρασκευή Ακρατοπούλου, Μέλος
Ευθυμία Κουκούλη, Μέλος

Το Ε.Φ.Τ., που συστάθηκε την 1η – 11-1994, συνεχίζει, με τη βοήθεια του Θεού, την προσπάθεια για συστηματικότερη οργάνωση του φιλανθρωπικού και ευρύτερα κοινωνικού έργου της τοπικής μας εκκλησίας και θεωρεί προς την κατεύθυνση αυτή αυτονόητη τη συνεργασία με όλους τους φορείς.

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ υπ' αριθ. 105/1998 της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος
Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος
Νικόλαος Ι. Ανδρεάδης, Ταμίας
Γεώργιος Αρ. Γιαννούμης, Γραμματέας
Παντελής Ν. Νεαμονίτης, Μέλος
Κωνσταντίνος Γ. Σταμούλης, Μέλος

Θητεία: 1/1/2023 - 31/12/2025

ΙΔΡΥΜΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΧΙΟΥ "ΑΓΙΟΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ"

Έναρξη: 11/5/2000 (Φ.Ε.Κ. Β΄ 625/11-5-2000)
Διοικητικό Συμβούλιο (1/1/2023 - 31/12/2025)


Πρόεδρος: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος
Αντιπρόεδρος: Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου
Γραμματέας: Λεμονιά Ανδρεάδου
Ταμίας: Αιμιλιανός Ευαγγελινός
Μέλη: Γεώργιος Γιαννούμης, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Κωνσταντίνος Αχ. Συράκης

Πρώτος Πρόεδρος του Ιδρύματος:
Ο αοίδιμος Μητροπολίτης Χίου κυρός Διονύσιος (2001-2011)

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΚΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ

Απόφασις 3502/31.12.2013 Μητροπολιτικού Συμβουλίου Ιεράς Μητροπόλεως Χίου.
Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου
(Αρμοδιότητες Ηγουμενοσυμβουλίου)

Εκκλησιαστική Επιτροπή Ιεράς Μονής (περιόδου 1.1.2023 - 31.12.2025)

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος
Θεοδώρα Μαυράκη, Αντιπρόεδρος
Διονύσιος Μελαχροινούδης, Ταμίας
Ευθυμία Κουκούλη, Γραμματέας
Διαμάντω Παντελούκα, Μέλος
Κωνσταντίνος Γκαραγκούνης, Μέλος
Ιωάννης Κουτσογιάννης, Μέλος

Καλλιμασιά χωριό μου.

Αεροπόρος Κώστας Περρίκος

Αεροπόρος Κώστας Περρίκος
«Άξιος της Πατρίδος»

Πνευματική Παραγωγή

Αγιωργούσης Μάξιμοςητροπολίτης Πιτσμπούργου)
Βούκουνας Κωνσταντίνος Στ.
Καρατζάς Κωνσταντίνος Γ.
Κοκκινάκης Δημήτριος Ι.
Κολλιάρος Ιωάννης Τ.
Κρεατσάς Γεώργιος Κ.
Κρουσουλούδης Νικόλαος Σ.
Μελαχροινούδης Δημήτριος Δ.
Περίκος Ιωάννης Ισ.
Συράκη Ελένη Γ.

Περίκος Ιωάννης

Καλλιμασιώτες στον αθλητισμό

Γριμπαμπής Ματθαίος, Γριμπαμπής Παντελής
Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες 2007

Κοκκώδης Γιάννης (κολύμβηση)
Ένας Καλλιμασιώτης ρέκορμαν
16/08/2004 6ος ο Kοκκώδης στους Oλυμπιακούς
Association of Hellenic Olympic Winners - Κοκκώδης Γιάννης
Γιάννης Κοκκώδης - Βικιπαίδεια
Sport.gr
"Αντίο" με πρωτιά για τον Γιάννη Κοκκώδη
"Αντίο" με πρωτιά για τον Κοκκώδη sport.gr

Μάντικας Παντελεήμων (στίβος)
Χρυσός ο Μάντικας στην Άνδρο στα 1000 παμπαίδων!
Παντελεήμων Μάντικας του Παντελή
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου
Χιώτικες Διακρίσεις στο στίβο
Ένας νεαρός Καλλιμασιώτης που διαπρέπει στον αθλητισμό.
Αποτελέσματα Ανωμάλου Δρόμου Γυμνασίων-Λυκείων 2008

Μελαχροινούδης Παντελής (στίβος)
Sport.gr
Ο επιστήμονας του... 45’’.15 στο Πεκίνο!
Βραβεύσεις αθλητών από το ΝΑΟΧ, Σα 11/3/2006
1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑ 400 Μ. ΑΝΔΡΩΝ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΥΔΗΣ Στα χνάρια Μάντικα και Σύλλα; 22/02/2006

Μαστοράκη Κατερίνα
Βόλεϊ Γυναικών, Ρόστερ
Ονόματα βραβευθέντων αθλητών & ομάδων από το ΝΑΟΧ Κυ 12/3/2006

Γεροντιδάκης Γιώργος


19 Μετάλλια για τους Ίωνες στους Αιγαιοπελαγίτικους στίβου στην Καλλονή. 2 μετάλλια για τον Γιώργο Γεροντιδάκη


Σημείωση: Αν διαπιστώσετε οποιαδήποτε παράλειψη, επικοινωνήστε μαζί μας με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
kallimasiachios@yahoo.gr