Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Ο ΚΟΣΜΑΣ ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ ΚΥΝΗΓΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΟΛΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

«Χαμογελά» στην Ελλάδα από τη Νέα Υόρκη

Μακριά από τη μιζέρια και την κακομοιριά των καιρών, μέσα στην προσπάθεια για μια καλύτερη ζωή από τη Νέα Υόρκη όπου ζει και εργάζεται, ο Κοσμάς Μπογιατζής ξεκινά μια προσπάθεια να κάνει γνωστή τη χώρα μας και τις ομορφιές της σε όλο τον κόσμο.

Οι σπουδές του (Γυμναστική Ακαδημία) και το αντικείμενο της εργασίας του δεν έχουν καμιά σχέση με τον τουρισμό. Η κοινή συνισταμένη αυτής της προσπάθειας που ξεκινά μόλις τώρα έχοντας όμως ήδη πολλούς υποστηρικτές, είναι η «άλλη ματιά», το να βλέπεις τη ζωή και την πραγματικότητα από άλλο μάτι, να προσπαθείς να βελτιώνεσαι και να χαμογελάς. «Χαμογελάστε στην Ελλάδα», είναι το κανάλι στο Υ-Tube το οποίο έχει ξεκινήσει ο Κοσμάς με την ομάδα του με στόχο να αναδείξει και να διαφημίσει περισσότερο τη χώρα μας στο εξωτερικό αλλά και εντός Ελλάδος.

- Τι ακριβώς κάνεις στην Αμερική, με τι ασχολείσαι και πόσα χρόνια είσαι εκεί;

Στην Αμερική ήρθα το φθινόπωρο του 2009 που σημαίνει ότι είμαι εδώ επτά χρόνια. Αυτό που με έφερε στο εξωτερικό ήταν η διάθεση για παραπάνω γνώση. Έχοντας τελειώσει τη Γυμναστική Ακαδημία και έπειτα από δέκα δημιουργικά χρόνια εργασίας στο γυμναστήριο που ανοίξαμε με τον αδερφό μου στη Χίο, ένιωσα ότι βρισκόμουν σε ένα πλατό, στάσιμος. Πήρα την απόφαση να φύγω μέσα σε λίγες ημέρες και σύντομα βρέθηκα σε αυτή την πόλη ξεκινώντας ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα πάνω στην άσκηση και την υγεία. Αυτή τη στιγμή συνεχίζω μαθήματα πάνω στο αντικείμενο μου και όσο μπορώ να ανταπεξέρχομαι οικονομικά θα συνεχίζω τη διαδρομή αυτή με νέους στόχους και γνώση. Ασχολούμαι με τον χώρο της άσκησης και της υγείας πολλά χρόνια και η εμπειρία μου μαζί με την γνώση από όλη αυτή την διαδρομή μου δίνει την ευτυχία να κάνω τους ανθρώπους πιο υγιείς και χαρούμενους.

Όλα είναι εφικτά αρκεί να υπάρχει το απαραίτητο πάθος γι' αυτό που κάνουμε.

- Πώς ξεκίνησε η ιδέα με τα βίντεο για την Ελλάδα;

Η ιδέα με τα βίντεο για την Ελλάδα, αλλά και μία διαφορετική ιστοσελίδα για τη χώρα μας, υπήρχε καιρό ως σκέψη. Οι σπουδές όμως στο αντικείμενο μου, καθώς κι άλλες υποχρεώσεις, δεν μου επέτρεψαν να το κάνω νωρίτερα. Όταν κάποιος έρχεται στο εξωτερικό είναι γεγονός ότι αρχίζει να βλέπει τη χώρα του πιο αντικειμενικά. Η απόσταση κάνει καλό και βοηθάει να δεις ποια είναι πραγματικά τα καλά της χώρας και ποια τα κακά. Ψάχνοντας όλα αυτά τα χρόνια για ιστοσελίδες που αναφέρονται στην Ελλάδα στο εξωτερικό, αλλά και εντός χώρας, είδα ότι υπάρχουν αρκετές αλλά πάντα κάτι έλειπε. Από τη φύση μου είμαι λίγο τελειομανής και αγαπώ την οργάνωση και την τάξη. Οπότε ήρθε πολύ φυσιολογικά η ιδέα να βάλω οτιδήποτε ελληνικό υπάρχει παγκοσμίως σε τάξη, να το προωθήσω, αλλά και ταυτόχρονα να δημιουργήσω νέο υλικό. Η προσπάθεια καταλαβαίνετε δεν είναι εύκολη, αλλά μετά από κάποια χρόνια επιβίωσης σε μία δύσκολη πόλη όπως είναι η Νέα Υόρκη, πιστεύω ότι όλα είναι εφικτά αρκεί να υπάρχει το απαραίτητο πάθος γι' αυτό που κάνουμε. Τα σύντομα βίντεο για την Ελλάδα είναι μικρό κομμάτι αυτού του πάθους και αν ο κόσμος αγκαλιάσει την προσπάθεια που ξεκινήσαμε θα δείτε πολλά όμορφα πράγματα στο μέλλον.

- Από πού εμπνέεστε;

Όσο αφορά στα σύντομα βίντεο, την έμπνευση φυσικά τη δίνει η ομορφιά που έχει η χώρα μας. Από εκεί κι έπειτα υπάρχει πολύ δουλειά από πίσω από κάθε φαινομενικά απλό βίντεο για να είναι το αποτέλεσμα αισθητικά καλό και η αρχική έμπνευση να πιάσει τόπο. Όσο αφορά στις ιδέες γενικά και για τα βίντεο αλλά και για την ιστοσελίδα που θα είναι σύντομα κοντά σας, η έμπνευση έρχεται σε στιγμές που δεν το περιμένεις. Εδώ στην πόλη χρησιμοποιώ καθημερινά το μετρό για αρκετές ώρες. Από τα οκτώ εκατομμύρια Νεοϋορκέζους τα 5 χρησιμοποιούν το μετρό σε καθημερινή βάση. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι οι ιδέες για πολύ κόσμο γεννιούνται συνήθως μέσα στο τρένο χωρίς να μπορείς πάντα να εντοπίσεις την πηγή της έμπνευσης. Μπορώ να πω όμως με σιγουριά ότι η πόλη η ίδια σε ωθεί να δημιουργείς. Από τον πιο μικρό μέχρι τον μεγαλύτερο ο κόσμος εδώ θέλει να δημιουργεί. Χρωστάω πολλά σ' αυτή την πόλη τα τελευταία χρόνια. Οπότε μαζί με τις ομορφιές της Ελλάδας πηγή έμπνευσης μπορώ να πω είναι και η ίδια η Νέα Υόρκη.

- Θέλετε να περάσετε κι άλλα μηνύματα μέσα από αυτά τα βίντεο πέρα από το να αναδείξετε τις ομορφιές της χώρας;

Φυσικά. Μέσα και από την ιστοσελίδα μας και από τα σύντομα βίντεο, στόχος μας είναι πολλά περισσότερα από το να αναδείξουμε τις ομορφιές της χώρας. Θα θέλαμε το "Χαμογέλασε στην Ελλάδα" να γίνει πρώτα απ’ όλα σημείο αναφοράς για όλους όσους θέλουν να μάθουν για την Ελλάδα. Ένας χώρος όπου ο καθένας θα μπορεί εύκολα να βρει τα πάντα για τη χώρα μας. Αυτό βέβαια απαιτεί σκληρή δουλειά και ατελείωτες ώρες μελέτης αλλά δεν υπάρχει λόγος για βιαστικές κινήσεις. Η ζωή μου έχει διδάξει ότι όλα τα καλά πράγματα θέλουν αργά, σωστά και σταθερά βήματα. Ένα λάθος που κάνουμε συχνά οι άνθρωποι είναι ότι προσπαθούμε να πετύχουμε πράγματα σε μία βραδιά. Αυτό ποτέ δεν οδηγεί σε επιτυχίες που αντέχουν στο χρόνο.

Θα ήμουν ακόμα πιο χαρούμενος αν όλοι όσοι τα βλέπουν χαμογελούν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ίδια τη ζωή.

- Πέρα από το YouTube υπάρχει και το website. Πώς θα το λειτουργήσετε και ποια είναι η ιδέα του πρότζεκτ; Υπάρχει επαγγελματική στόχευση;

Η ιστοσελίδα θα είναι το μεγάλο σπίτι μας και το κανάλι μας στο YouTube ένας μικρός όμορφος κήπος. Υπάρχουν πολλές ιδέες προς υλοποίηση, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο ο κόσμος θα αγκαλιάσει την προσπάθεια μας. Τέτοιου είδους πρότζεκτ απαιτούν από τον κόσμο να τα "ακολουθούν" ώστε οι ιδέες και ότι δημιουργείται να γίνεται γνωστό εύκολα. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι αν σας αρέσει το πρότζεκτ του "Χαμογέλασε στην Ελλάδα" ο πιο απλός και ανέξοδος τρόπος να μας βοηθήσετε είναι να εγγραφείτε στο κανάλι μας με τα βίντεο στο Youtube κάνοντας απλά κλικ το "subscribe" ή να εγγραφείτε στα ενημερωτικά εμαίλ μας κάνοντας κλικ στα "Νέα μας" στην ιστοσελίδα μας. Αυτή η απλή κίνηση δεν κοστίζει τίποτα και προωθεί την όλη προσπάθεια μας. Όσο αφορά στην ερώτηση για επαγγελματική ενασχόληση, για όσους δεν γνωρίζουν από ιστοσελίδες απλά αναφέρουμε ότι τα έξοδα ενός site αυξάνονται κατακόρυφα όσο αυξάνεται η επισκεψιμότητα. Με απλά λόγια, όσο περισσότερος κόσμος επισκέπτεται το "Χαμογέλασε στην Ελλάδα" τόσο τα μηνιαία έξοδα αυξάνονται πάρα πολύ και μπορούν να φτάσουν για ένα πολύ επιτυχημένο site ακόμη και πάνω από $500 τον μήνα. Δεδομένου του μεγάλου αριθμού των Ελλήνων ανά τον κόσμο και των μεγάλων στόχων μας, δεν είναι απίθανο τα έξοδα του site μας να εκτοξευθούν. Σε αυτή την περίπτωση σίγουρα η ενασχόληση μας με αυτό θα πάρει πιο επαγγελματική μορφή με στόχο πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα. Για την ώρα τα έξοδα καλύπτονται εύκολα και το ξεκίνημα του πρότζεκτ με χαροποιεί ιδιαίτερα.

- Ποιοι άλλοι συμμετέχουν σε όλο αυτό;

Αυτή τη στιγμή η εργασία που απαιτείται για το δημιουργικό κομμάτι του πρότζεκτ γίνεται από εμένα. Υπάρχει μικρή βοήθεια και συμβουλές στο τεχνικό κομμάτι της ιστοσελίδας, αλλά είμαι σίγουρος ότι όσο ο κόσμος αγκαλιάζει την προσπάθεια μας η ομάδα μας θα μεγαλώνει.

Θα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία αυτή και να αρχίσουμε να διδάσκουμε στα νέα παιδιά να κυνηγούν τα όνειρα τους.

- Τα βίντεο σε τι κοινό απευθύνονται;

Τα βίντεο που δημιουργούμε απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες αρκεί να υπάρχει πολύ μικρή γνώση του ίντερνετ για να ξέρει κάποιος να επισκέπτεται το κανάλι μας στο YouTube και την ιστοσελίδα μας. Η γλώσσα που χρησιμοποιούμε είναι απλή και τα βίντεο ευχάριστα. Θα ήμουν ακόμα πιο χαρούμενος αν όλοι όσοι τα βλέπουν χαμογελούν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ίδια τη ζωή. Αυτό είναι ένας ακόμη στόχος μας που δεν ανέφερα πριν, γι' αυτό και όλο το υλικό που θα βρίσκετε στο "Χαμογέλασε στην Ελλάδα" θα είναι κατάλληλο για όλες της ηλικίες ώστε να εμπνεύσουμε όλους αν είναι δυνατόν να προσπαθούν για μια καλύτερη ζωή.

- Θα θέλατε να δώσετε κάποιο μήνυμα στους Έλληνες εδώ, ειδικά αυτά τα δύσκολα χρόνια εν μέσω οικονομικής κρίσης;

Μου δίνετε την ευκαιρία να πω κάτι που είναι σημαντικό και πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε. Συχνά ο κόσμος λανθασμένα νομίζει ότι όλοι όσοι φεύγουν για εξωτερικό απολαμβάνουν μία τέλεια ζωή χωρίς προβλήματα και πάντα μιλούν για θέματα της χώρας τους εκ του ασφαλούς. Τα πράγματα όμως εδώ δεν είναι καθόλου εύκολα. Όπως και χιλιάδες άλλοι φοιτητές και μετανάστες, έτσι κι εγώ έχω περάσει κι ακόμα περνάω από πολύ μεγάλες δυσκολίες ακόμα κι από ακραίες καταστάσεις, πολύ δυσκολότερες συχνά από αυτές που αντιμετωπίζουν πολλοί στης Ελλάδα λόγω κρίσης. Αυτό το τονίζω γιατί υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι εδώ κάνουμε διακοπές, αλλά η καθημερινότητα κάθε άλλο παρά διακοπές είναι. Καλό είναι να θυμόμαστε όλοι ότι δεν υπάρχει το τέλειο μέρος για να ζήσει κανείς. Κάθε χώρα έχει τα υπέρ και τα κατά της. Για να γίνω και πιο σαφής σας λέω ότι το μισό σχεδόν του κόσμου στην Νέα Υόρκη, περίπου 4 εκατομμύρια, ζει στο όριο της φτώχειας. Κάθε μέρα άνθρωποι ψάχνουν στα σκουπίδια για πλαστικά ή γυάλινα μπουκάλια γιατί η πόλη πληρώνει 8 λεπτά για κάθε ένα από αυτά. Πάρα πολύς κόσμος βγάζει κάποια χρήματα από αυτό. Στην αρχή όταν το είδα αυτό στενοχωρήθηκα, αλλά το έχω συνηθίσει. Ο γνώριμος ήχος αργά το βράδυ από ανθρώπους που ψάχνουν τον κάδο έξω από το σπίτι που μένω είναι χαρακτηριστικό της πόλης σε πολλές γειτονιές της. Κόσμος ψάχνει με όποιο τρόπο μπορεί να τα βγάλει πέρα. Η πόλη εδώ δεν είναι αυτό που όλοι νομίζουν στην Ευρώπη, η αριστοκρατική μόνο πόλη που βλέπουν στις ταινίες και τα σίριαλ της τηλεόρασης.

Αυτό είναι ένα μικρό κομμάτι της πόλης. Το υπόλοιπο είναι τελείως διαφορετικό κι ο κόσμος δουλεύει σκληρά για να ζήσει. Έχω δει έφηβους να δουλεύουν μόλις σχολάσουν από το σχολείο και άλλους νέους να εργάζονται σκληρά, να έχουν όνειρα και να δημιουργούν όμορφα πράγματα. Στην Ελλάδα η νοοτροπία μας δυστυχώς είναι ακόμα να καταφέρουμε να βρούμε μία θέση στο δημόσιο να τρέχει ένας σταθερός μισθός, να κάνουμε νωρίς οικογένεια και να πίνουμε αμέτρητους καφέδες. Νομίζω ότι θα πρέπει να αλλάξουμε την νοοτροπία αυτή και να αρχίσουμε να διδάσκουμε στα νέα παιδιά να κυνηγούν τα όνειρα τους, να παίρνουν περισσότερο τη ζωή στα χέρια τους και να αρχίσουν να είναι περισσότερο δημιουργικά. Αυτό έχει βέβαια το κόστος του, αλλά αυτό που εισπράττεις μέσα σου είναι απέραντη χαρά επειδή κάνεις αυτό που πραγματικά αγαπάς. Αυτή τη χαρά δεν μπορεί κανείς να σου την κλέψει, καμιά οικονομική ή άλλου είδους κρίση. Το γεγονός ότι με την οικονομική κρίση πολλοί Έλληνες φθάνουν στην απόγνωση ή και ακόμα οδηγούνται σε ακραίες πράξεις, δείχνει απλά ότι δεν κάνουμε πράγματα που αγαπάμε που μας δίνουν ζωή, καθώς και ότι έχουμε χάσει πολύτιμες αξίες και την πίστη μας που στην αληθινή της μορφή σου δίνει δύναμη να καταφέρεις τα ακατόρθωτα. Έχουμε δυστυχώς βάλει το χρήμα πάνω από όλα και όταν δεν το έχουμε νιώθουμε ένα τίποτα. Αυτό είναι πραγματικά λυπηρό. Το μήνυμα μου λοιπόν είναι να προσπαθήσουμε όλοι να βρούμε αυτό που θέλουμε να κάνουμε πραγματικά στη ζωή μας, να το κυνηγάμε ώσπου να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας και να ξαναβάλουμε αξίες που έχουμε χάσει στη θέση που τους αρμόζει για να μην φοβόμαστε τίποτα. Η ζωή είναι πολύ μικρή, τα χρόνια δεν γυρίζουν πίσω και ποτέ δεν είναι αργά για κανέναν να κάνει πράγματα που αγαπάει.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:


ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ

Ταχυδρομική Διεύθυνση
Καλλιμασιά, 821 00 ΧΙΟΣ
Τηλέφωνα
2271051324
Φαξ
2271051324

Ιστολόγια (Blogs)
kallimasia.blogspot.com
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
kallimasiachios@yahoo.gr
panagiakallim@in.gr

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

1/1/2023 - 31/12/2025

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος

Παντελής Ν. Νεαμονίτης, Αντιπρόεδρος

Αιμιλιανός Κ. Ευαγγελινός, Γραμματέας

Γεώργιος Αρ. Γιαννούμης, Ταμίας

Κωνσταντίνος Δ. Γιαλούσης, Μέλος

ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ

Διοικούσα Επιτροπή (Η θητεία λήγει στις 31/12/2025)

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος
Ελένη Φραντζέσκου, Ταμίας
Πλουμή Ευαγγελινού, Γραμματέας
Κωνσταντίνος Γιαλούσης, Μέλος
Διαμάντω Παντελούκα, Μέλος
Παρασκευή Ακρατοπούλου, Μέλος
Ευθυμία Κουκούλη, Μέλος

Το Ε.Φ.Τ., που συστάθηκε την 1η – 11-1994, συνεχίζει, με τη βοήθεια του Θεού, την προσπάθεια για συστηματικότερη οργάνωση του φιλανθρωπικού και ευρύτερα κοινωνικού έργου της τοπικής μας εκκλησίας και θεωρεί προς την κατεύθυνση αυτή αυτονόητη τη συνεργασία με όλους τους φορείς.

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ υπ' αριθ. 105/1998 της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος
Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος
Νικόλαος Ι. Ανδρεάδης, Ταμίας
Γεώργιος Αρ. Γιαννούμης, Γραμματέας
Παντελής Ν. Νεαμονίτης, Μέλος
Κωνσταντίνος Γ. Σταμούλης, Μέλος

Θητεία: 1/1/2023 - 31/12/2025

ΙΔΡΥΜΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΧΙΟΥ "ΑΓΙΟΣ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ"

Έναρξη: 11/5/2000 (Φ.Ε.Κ. Β΄ 625/11-5-2000)
Διοικητικό Συμβούλιο (1/1/2023 - 31/12/2025)


Πρόεδρος: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος
Αντιπρόεδρος: Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου
Γραμματέας: Λεμονιά Ανδρεάδου
Ταμίας: Αιμιλιανός Ευαγγελινός
Μέλη: Γεώργιος Γιαννούμης, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Κωνσταντίνος Αχ. Συράκης

Πρώτος Πρόεδρος του Ιδρύματος:
Ο αοίδιμος Μητροπολίτης Χίου κυρός Διονύσιος (2001-2011)

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΛΑΚΙΔΙΩΤΙΣΣΗΣ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ

Απόφασις 3502/31.12.2013 Μητροπολιτικού Συμβουλίου Ιεράς Μητροπόλεως Χίου.
Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου
(Αρμοδιότητες Ηγουμενοσυμβουλίου)

Εκκλησιαστική Επιτροπή Ιεράς Μονής (περιόδου 1.1.2023 - 31.12.2025)

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος
Θεοδώρα Μαυράκη, Αντιπρόεδρος
Διονύσιος Μελαχροινούδης, Ταμίας
Ευθυμία Κουκούλη, Γραμματέας
Διαμάντω Παντελούκα, Μέλος
Κωνσταντίνος Γκαραγκούνης, Μέλος
Ιωάννης Κουτσογιάννης, Μέλος

Καλλιμασιά χωριό μου.

Αεροπόρος Κώστας Περρίκος

Αεροπόρος Κώστας Περρίκος
«Άξιος της Πατρίδος»

Πνευματική Παραγωγή

Αγιωργούσης Μάξιμοςητροπολίτης Πιτσμπούργου)
Βούκουνας Κωνσταντίνος Στ.
Καρατζάς Κωνσταντίνος Γ.
Κοκκινάκης Δημήτριος Ι.
Κολλιάρος Ιωάννης Τ.
Κρεατσάς Γεώργιος Κ.
Κρουσουλούδης Νικόλαος Σ.
Μελαχροινούδης Δημήτριος Δ.
Περίκος Ιωάννης Ισ.
Συράκη Ελένη Γ.

Περίκος Ιωάννης

Καλλιμασιώτες στον αθλητισμό

Γριμπαμπής Ματθαίος, Γριμπαμπής Παντελής
Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες 2007

Κοκκώδης Γιάννης (κολύμβηση)
Ένας Καλλιμασιώτης ρέκορμαν
16/08/2004 6ος ο Kοκκώδης στους Oλυμπιακούς
Association of Hellenic Olympic Winners - Κοκκώδης Γιάννης
Γιάννης Κοκκώδης - Βικιπαίδεια
Sport.gr
"Αντίο" με πρωτιά για τον Γιάννη Κοκκώδη
"Αντίο" με πρωτιά για τον Κοκκώδη sport.gr

Μάντικας Παντελεήμων (στίβος)
Χρυσός ο Μάντικας στην Άνδρο στα 1000 παμπαίδων!
Παντελεήμων Μάντικας του Παντελή
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου
Χιώτικες Διακρίσεις στο στίβο
Ένας νεαρός Καλλιμασιώτης που διαπρέπει στον αθλητισμό.
Αποτελέσματα Ανωμάλου Δρόμου Γυμνασίων-Λυκείων 2008

Μελαχροινούδης Παντελής (στίβος)
Sport.gr
Ο επιστήμονας του... 45’’.15 στο Πεκίνο!
Βραβεύσεις αθλητών από το ΝΑΟΧ, Σα 11/3/2006
1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑ 400 Μ. ΑΝΔΡΩΝ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΟΥΔΗΣ Στα χνάρια Μάντικα και Σύλλα; 22/02/2006

Μαστοράκη Κατερίνα
Βόλεϊ Γυναικών, Ρόστερ
Ονόματα βραβευθέντων αθλητών & ομάδων από το ΝΑΟΧ Κυ 12/3/2006

Γεροντιδάκης Γιώργος


19 Μετάλλια για τους Ίωνες στους Αιγαιοπελαγίτικους στίβου στην Καλλονή. 2 μετάλλια για τον Γιώργο Γεροντιδάκη


Σημείωση: Αν διαπιστώσετε οποιαδήποτε παράλειψη, επικοινωνήστε μαζί μας με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
kallimasiachios@yahoo.gr